ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Cialis Eladó

Szállítási információk

Szállítási információk

A megvett terméket a következő módon lehetséges kifizetni és átvenni:

Előre történő utalással egy jelzett bankszámlaszámra: így a legkedvezőbb az ára, mert a kiszállítási, csomagolás, azonfelül egyéb díjakat cégünk fizeti.

Postai utánvétellel a termék kézhez kapásakor a postának, vagy a postásnak leróni a csomag utánvételi árát, annak függvényében, hogy a postástól veszi át a terméket, illetve a postahivatalban. Az utánvétel összeg kifizetésekor kapja meg a megrendelt árucikkeket.

Előreutalással való fizetés valamint birtokba vétel: az előre történő utalás oly szempontból lehet nyereségesebb, hogy ilyenkor a postai kiszállítás díját cégünk fizeti, eszerint lényegesen kevesebb pénzért megszerezheti az árut. Ahogy beérkezett a fizetség cégünkhöz, akkor aznap feladjuk az árucikket, így 48-72 óra alatt lebonyolítható az egész, valamint olcsóbb is.

RendelésElőre történő utalásnál kérjük, fogalmazzon meg a KAPCSOLAT menüpont használatával egy levelet és mi haladéktalanul küldjük azokat az elérési lehetőségeket e-mailben az Ön számára, melyre utalni kell a fizetséget. Utalás közleményének rovatába írja be ugyanazt a nevet, irányítószámot, mint amit a rendelésben is megadott nekünk, ekképp könnyedén be tudjuk azonosítani. Az árucikk nevét kérjük, soha ne írja be az utalás közleményében, csak csupán a saját nevét, azonkívül irányítószámát adja meg, azt, amit a megrendelés alkalmával megadott!

Rögtön, amikor beérkezett az utalás (ez általában néhány óra, illetve maximum 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben tudósítanak minket, és így aznap már el is küldjük a küldeményt ajánlott, utánvétel nélküli levélként, amely 1, illetve maximum 2 nap leforgása alatt garantáltan megérkezik Önhöz, magától értetődően titoktartó dobozban.

Postán történő illetve futárszolgálati utánvéttel bonyolított kifizetés valamint átvétel: Az utánvételes vásárlási variáció a legközismertebb, azonkívül a leggyakrabban választott. A postás a megrendelt címre viszi ki a terméket amellett az utánvételi összeg megfizetésekor átadja azt az Ön kezébe. Általánosságban mondható, hogy 20 000 Ft alattig 1-2 dobozos igénylés esetén elsőbbségi felárral elküldött küldemények összes kiszállítási, továbbá más egyéb díja csak 1500 forint. Eme összeg felett, továbbá a csomag tömegének növekedése folytán, még 1800-2100-2700 forint is lehet a plusz kiküldési kiadás. Az igényléskor ezt a hazaszállítási összeget hozzáadja a rendszerünk az áru árán felül, így megismerheti Ön is, hogy pontosan mennyi is lesz a postaköltsége, így a termékkel együtt pontosan milyen összeget fog majd fizetni.

A postai utánvét, illetve postai utánvétel kifejezés azt jelenti pontosan, hogy a forgalmazó ráír a küldeményre egy utánvéti összeget, amit szeretne, hogy a vásárló az átvétel alkalmával fizessen. Az utánvételi összeg a mi esetünkben a termék árából, a postaköltségből, valamint a csomagolás költségéből tevődik össze. Beláthatóan ez az utánvételi összeg a rendelt árut extra költségekkel emeli, amit a megrendelőnek szükségeltetik kifizetnie. A postai utánvétellel zajló kifizetés esetén a futárnak kell megfizetni a csomagon jelzett utánvéti árat, és ekkor az árut kézhez kapja. Ha nem talált senkit a címen, ír egy értesítőt. A másik alternatíva a postahivatalban maradó utánvételes csomag, aminél a postán marad a csomag, nem kerül ki kézbesítésre, továbbá mert Önnek nem szükségeltetik a saját címét közölnie a megrendeléskor, eszerint nem fogják értesíteni a postahivataltól, hogy jött küldeménye, eszerint Önnek szükséges bemennie a megadott postacímre valamint megfizetni az utánvét árát. A postahivatalban maradó termék intézése azért nem ennyire könnyen kivitelezhető, hogyha ekképp tervezi kérni az igénylését, mindenképpen böngéssze át a következőket, mert amennyiben már többször rendelt ekképp, akkor is megváltoztak a postázás szabályai, amiről itt informálódhat részletekbe menően.

Kiszállítás postahivatalban maradó csomagként

Kérjük, feltétlenül böngéssze át e postán maradó útmutató információt, mert hiába esetleg Ön eddig is sok esetben is vásárolt postán maradó csomagot és azokkal minden rendben történt, ellenben most sokban átalakultak a postán maradó csomagok rendszerére meghozott kritériumok!

Ez rendszerint a legzűrösebb átvételi út a tények szerint, több okból is.

A kisposták, illetve a plázákban, vagyis bevásárló központokban található posták nem fogadnak postahivatalban maradó küldeményeket, ezért azt visszaküldik a faladójához. Javasoljuk, hogy az adott város, vagy település központi postájára (főpostájára) kérjék a rendelésüket, hogyha megvalósítható, és így máris kevesebb probléma lehetséges az átvételnél. A postakeresőben az olyan kicsi posták, továbbá plázák- üzletközpontjainak postahivatalai is benne vannak, ahol nem fogadnak postán maradó küldeményeket, úgyhogy azt tanácsoljuk ne ezeket, hanem a központi  (fő) posta hivatalokat jelölje ki!

Számtalan ember nincs tisztában azzal, hogy a postán maradó küldemények esetén semmilyen értesítést sem kapnak a postahivataltól. Hiszen nem is tudnák hova postázzák az értesítőt, mert Ön a saját elérhetőségét nem jelölte meg a rendeléskor, hanem kizárólag a posta elérhetőségét, amit a postakeresőben választott ki. Ezt bonyolítja még, hogy sok esetben azt mondják a postahivatalba befáradó egyénnek, hogy nem is küldték el, vagy nem találják. Ebben az esetben kérjük, fogalmazzon meg nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül egy levelet, ahol mi válaszlevélben megírjuk Önnek az igénylés alkalmával felvett küldeményazonosító számot. Ezzel bizonyára átadják majd Önnek az ajánlott küldeményét, amibe az árut csomagoltuk.

A postán maradó csomagok megérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és amennyiben Ön nem oda kérte postán maradó csomagként, akkor átszállítják a megadott számú vagy című postahivatalba az Ön küldeményét. Viszont, ha a főpostára kérte, akkor ott marad a főpostán.

Alapvető dolog: A postahivatalban maradó küldeményeknél egyáltalán nem küldenek Önnek értesítést, így Önnek kell az igényléstől számított 24-48 órán belül befáradnia a jelzett számú vagy címő postára az adott városban vagy településen. Hogyha 7 munkanapon belül nem megy be a postára, olyankor a küldeményt visszaküldik a feladóhoz, azaz hozzánk. Ha a postahivatalban azt mondják, hogy nem jött meg a küldemény, vagy nem találják, olyankor meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután bizonyosan elhárul a baj! Eme számot a KAPCSOLAT menüponton át egy levélben kérje kereskedésünktől, és akkor mi eljuttatjuk Önhöz a lehető legrövidebb idő alatt.

Legnagyobb zavar a postahivatalban maradó küldeményeknél hogy a kipostázott csomagot (levél alakjában) nem minden esetben találják meg azonnal a postahivatalban, csupán egy ún. küldeményeket azonosító /RAG/ számmal, amivel az összes feladott küldemény útvonala nyomon követhető. Az úgynevezett RAG szám információja szerint már nagy valószínűséggel meg fogják találni a szóban forgó postán az utánvételes ajánlva feladott küldeményét, és átnyújtják Önnek az elvileg „még meg sem érkezett” csomagot. Többször a postán a kevéske motiváció valamint a kevés fizetés miatt, hogyha nincs éppen könnyen megtalálható helyen a kért csomag, olyankor inkább azt jelentik ki Önnek, hogy nem érkezett meg, vagy nincs meg. Ezért kell a RAG szám, ami egyúttal egy küldemény nyomkövetési szám. E számot a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy pár soros levélben kérje el kereskedésünktől.

A rendelést követő napon az áruja mindenkor postázásra kerül a du. 4 óráig kivitelezett megrendeléseknél. A du. 4 óra után leadott rendeléseket, amennyiben még van rá lehetőségünk, akkor szokásunk teljesíteni, viszont amennyiben nem sikerül, akkor csak következő nap küldjük ki őket. A feladott összes csomag saját RAG számot kap, ezért megtalálható a postahivatal számítógépe segítségével.

A postán maradó megrendelés utáni napon, elküldjük Önnek ezt a bizonyos nyomkövetési számot, pedig e nélkül is be mehet a postahivatalba valamint kikérheti a küldeményét, amennyiben becsületes alkalmazottak vannak, abban az esetben kikeresik Önnek 1 perc alatt és így át is veheti.

Ha valamely okból mégsem küldenénk el ezt a bizonyos RAG számot e-mailben, akkor vegye fel velünk a kontaktust, amennyiben befáradt a postára és azt mondták Önnek, hogy nem érkezett meg a küldemény, vagy eltűnt. A KAPCSOLAT menüpontban küldjön nekünk egy üzenetet!

Amiatt ennyire lényeges, hogy valós levelezési címet és telefonszámot adjon meg, hogy a kapcsolatfelvétel sikeres legyen. Netalántán az ilyen kiküldési bonyodalomnál fel tudjuk Önt hívni, amennyiben nem reagál az e-mailünkre.

Szállítás hagyományos postai utánvéttel, házhoz történő kézbesítéssel

A szokásosnak és leggyakoribbnak mondható postahivatali utánvétel címre történő kiküldése esetén a futár kis értéknél (100 000 forintig) kikézbesíti a küldeményt a lakáshoz, és akkor a birtokba vételkor leróhatja a postai szállítás díját a vevő úgy, hogy ott rögtön a szállítónak átadja az utánvétel összegét. Az utánvétel összege a megrendelt árucikk (ek) árából, a posta- utánvételes, valamint csomagolási kiadásokból áll össze. A megrendelésekor egyébiránt mindig jelezzük a hazaszállítási díjat is részletesen, ezzel elolvashatja, hogy a megrendelt árucikk árán túl mennyi lesz a kiszállítási költség.

Lakáscímre történő kiszállításkor utánvétel esetében, ha nem talál senkit a megadott címen a postás/futár, vagy esetleg drágább értékű az utánvétel összege, akkor általában a helyszínen hagy egy értesítőt a postaládában Önnek.

Sajnos azt szükséges benyomásaink szerint kijelentenünk, hogy a szállítási szolgáltatás nem minden esetben a legtökéletesebb, többször értesítést sem hagynak a postások vagy a futárok nem tudni milyen ok miatt, és ilyen esetben az általunk feladott küldeményt visszafordítják nekünk, mert Ön nem is tud a csomagunk kiérkezéséről, minekutána nem kapott róla értesítőt, hogy fáradjon be a postára. A kiút az, hogy az igénylést követően 48 órával maximum, feltéve, hogy nem érkezik meg a megadott lakásra a csomagot, abban az esetben fel kell adnia számunkra egy üzenetet a KAPCSOLAT menüponton át. Ezután a küldeményeket azonosító számot megadjuk Önnek ekkor ezzel garantáltan megtalálják a postahivatalban.

Bármilyen bonyodalom, vagy 48 óránál régebbi megrendelés esetében, hogyha nem jutott el Önhöz a küldeményünk, akkor kérjük, lépjen velünk kapcsolatba oly módon, hogy eljuttat hozzánk egy üzenetet a problémájáról a KAPCSOLAT menüpontban!

Kiküldés előreutalásnálKiküldés előreutalásnál

Ha Ön előre elküldte nekünk a termék (ek) árát, olyankor az utalás jelentkezése után, aminél rövid szöveges üzenetben informálnak minket, még azonnal aznap postázzuk a küldeményt. A küldeményt sima buborékfóliás kíváncsi szemek elől elzárt, azonkívül nem kitapogatható zacskóba csomagoljuk be alaposan, és nem tüntetjük fel, mit tartalmaz. A diszkrét csomagunk ajánlva fog feladásra kerülni utánvétel nélkül.

Hogyha tán nem tartózkodott otthon ekképp a postás/futár nem tudta odaadni, akkor ott hagy egy üzenetet a Ön postaládájában. Ezzel kívánatos bemennie a postára amellett átvenni a fizetés nélkül odaadott tapintatos kinézető ajánlott küldeményét.

Hogyha nem kapott értesítést, azonkívül már egynéhány napja rendelte az árut, olyankor minden bizonnyal a postás/futár nem hagyott ott értesítést az Ön számára, ámde a postán ott lesz a küldemény. Amennyiben így sem fedezik fel, juttasson el cégünknek a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet és segítünk Önnek megoldani a problémát! Az átutaláshoz szükséges kifizetési tudnivalókat ezen oldal tetején olvashatja a FIZETÉSI MÓD-nál.

Kiküldés tempója, ideje, külön sürgősségi szolgáltatás

A házhozszállítás idejének lecsökkentése, azonkívül a tisztelt vevő mennél gyorsabban történő kiszolgálása kereskedésünk elemi elvárása! Viszont a kedvező kézbesítési díjakat alapul véve a magyar posta árkalkulációja és gyorsasága a mértékadó, esetleg a futárszolgálat.

A délután 4 óráig feladott rendeléseknél aznap megtörténik a dropship, úgymond a küldemények közvetlenül a megrendelőnek történő kiszállítása. Ekképp az aznapi postára adásnál a posta 24-48 óra leforgása alatt biztosítja a küldemények célba érkezését egész Magyarország területén belül. Ez az időtartam ténylegesen is betartható. A szállítási szakszolgálatok (futárszolgálatok) 24 órás végrehajtást vállalnak.

Az összes csomagot alapvetően normál sürgősségi külön lehetőséggel kérjük, amelynek többlet költsége nem éri el a 90 Ft-ot sem.

A vevő igénybe vehet postai külön sürgősségi szolgáltatást is (EMS), ami biztosítja, hogy a még aznap leadott rendeléseket másnap a szállító cég 5600 forintos összeg fejében a nagyobb településekre, a városokba de. 9 órára a kisebb települések esetén maximum déli 12 óráig kézbesíti.

A postahivatal normál sürgősségi lehetősége nem biztosítja biztosan a másnapi kézbe adást, ekképp feltéve, hogy valakinek okvetlen kellenek másnap a termékeink, abban az esetben kérhet plusz sürgősségi szolgáltatást az ún. EMS szolgáltatást, mely esetén a posta garantálja a másnap déli 12 óra előtti átadást.

Postaköltség, utánvétes fizetnivaló, csomagolási díjak a rendelésnél

A postahivatali utánvétellel való kifizetés egy költségesebb variáció, mert a termék díján felül a posta utánvételi szolgáltatás díját is a vevőnek muszáj lerónia, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert annál cégünk átveszi az összes kézbesítési amellett a többi járulékos anyagi terheket.

A kiküldési, csomagolási, azaz utánvételi kiadás összege rendszerint kevésbé értékes árucikkek esetén maximum 1500 Ft.

A nagyobb értékű, eszerint kissé nagyobb súlyú küldemények esetében 1800-2200-2700 Ft is lehet, azonban rendeléskor a kiküldési költséget feltüntetjük önállóan az árucikk díján felül, eszerint egyértelműen tisztában lesz azzal, hogy mennyi lesz a teljes igénylése egyszerre.

Az aktuális szállítási, utánvételes, becsomagolási teljes díjat, ami pluszban hozzáadódik az áru árához, azt a megrendeléskor a számítógépes rendszer részletezi az Ön számára.

A lehetséges legjutányosabb, azonfelül legrugalmasabb hazaszállítási variációt kínáljuk Önnek a legnagyobb tapintatosság mellett.

Bajok és teendők az átvétellel, postázással kapcsolatban

Persze a kiszállítást, azonfelül a kiküldést is emberek végzik el, eszerint olykor hibát véthetnek. Ezzel nincs is gond, végtére is valamennyi eshetőségre létezik probléma elhárítás az esetleges kínos bajok elkerülésére.

Nem pont azt a féle, vagy mennyiségű árucikket találta a csomagban, mint amit kiválasztott az igényléskor

Bajok és teendők az átvétellel, postázással kapcsolatbanMinekutána világhálón működő gyógyszerkereskedésünknek naponta több száz megrendelést kell teljesítenie, így néha előfordulhat, hogy valamely oda nem figyelés folytán egész véletlenül nem annyi vagy nem azt a terméket tesszük bele a csomagba. Ennek persze rendkívül csekély a valószínűsége, azonban, hogyha ez játszódott le Önnel, akkor sincs probléma, tudniillik nincs egyéb teendője, mint a lap alján levő levélküldő őrlapon írni számunkra egy panaszbejelentő levelet, melyet haladéktalanul kivizsgálunk még aznap, valamint hogyha így zajlott, abban az esetben kiigazítjuk a mulasztásunkat természetesen ingyen.

Az árut széttörve vagy kiszakadva kapta meg a borítékból kivéve

Sajnálatos módon a kiszállítás során a nem megfelelően kezelt, azonfelül kiszállított csomagok bizony sérüléseknek vannak kitéve. Az ilyen sérült csomagokra a Magyar Posta ad biztosítékot, vállalatunk nem tud kártérítést fizetni a különböző kiszállító cégek által rosszul kezelt sérülésekért.

Az effajta panasz többnyire csupán roppant kevés alkalommal fordult elő, viszont a vásárlók mondták, hogy a levél /bliszter/ el van szakadva, ámde ettől még semmilyen baja sem volt a gyógyszerkészítménynek, ezért nem kívántak a feltételezhető kicsi baleseteken panaszkodni.

Nem kapta kézbe a csomagot időben

Cégünk megfelelően figyel a villámsebes, aznapi dropshipre (kiküldésre), ezért naponta postázzuk a du. 4-ig kivitelezett megrendeléseket. Ezeknek 1 vagy legfeljebb 2 nap múlva meg kell érkeznie egész hazánkon belül bármerre. Hogyha 2 nap múlva nem kapta meg a küldeményét, olyankor okvetlenül tudassa ezt velünk úgy, hogy a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetet küld a problémájáról, melyben írja le, hogy milyen adatokkal amellett milyen árucikket rendelt meg, mely még nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a küldeményét, szerintünk az alábbi okai lehetnek:

•             Nem dobott be a postás értesítőt, ezért nem ment be érte a postára, azonfelül hozzánk visszajuttatták a csomagot. Ez általánosságban a postán maradó küldemények esetén eshet meg, illetve abban az esetben, hogyha a településen az utánvételt végző kézbesítő postás/szállító és a megszokott postás egészen más. Így feleslegesen tesz panaszt a már netalántán régóta ismert postásánál, minthogy nem is ő kapja meg az utánvételi csomagok házhozszállítási munkáját. Még hagyományos címre való kiszállításnál is előfordul esetenként, hogy nem hagynak értesítést, így Ön nem tudhat a csomagunkról és így egynéhány nap elmúltával visszaküldik a feladóhoz.

Azt ajánljuk, hogy mindenképpen hagyjon üzenetet nekünk, amennyiben az igényléstől számított maximum 2 munkanapon belül nem érkezett meg az ajánlva feladott utánvételes csomagunk, és akkor mi adunk egy küldeményazonosító számot (úgynevezett RAG számot), amivel már be tud fáradni a postára és odaadják Önnek értesítés hiányában is a küldeményt. Tehát 2 napnál tovább semmiféleképpen se várjon, hanem küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüpontban egy levelet!

•             A csomag a postán eltűnt. Ez esetben Önnek szintúgy közölnie szükségeltetik velünk, hogy a küldeményünk nem érkezett meg. Mi utánajárunk, és ha elkallódott a csomag, akkor ennek az összegét a posta cégünknek visszatéríti, viszont még aznap, amikor ez tudomásunkra jutott, azonfelül bebizonyosodott, hogy elveszett, abban az esetben mi mindjárt feladjuk az Ön számára ismételten a kért terméket és az azt követő napra előreláthatólag oda is érkezik.

Erre különben csak egyszer volt idáig példa. Az a lényeg, hogyha nem kapta kézbe a küldeményt, akkor mindenféleképpen jelezzen nekünk, mert abban biztos lehet, hogy feladjuk aznap a16 óráig kitöltött rendeléseket!

•             Nem történt meg a küldemény elküldése.

Világhálón működő gyógyszertárunknak minden esetben rendelkezésre áll raktáron akármely mennyiségű készlete, ezért közel garantált, hogy nem lesz olyan, hogy elfogynak a termékek, továbbá nem tudjuk feladni a kért árukat. Tán előfordulhat az, hogy a megrendelés kitöltését követően valamely levelezési szolgáltató nem továbbítja az igénylést cégünkhöz. Erre még nem volt egyáltalán példa.

Küldeményeket nyomon követő illetve küldeményeket azonosító szám, ún. RAG szám eljuttatása az Ön számára elektronikus levélben, feltéve, hogy nem találják a csomagot

Ha azt az információt kapja a postástól, vagy a postától, hogy semmilyen küldeménye nem jött Önnek, akkor közel bizonyos lehet abban, hogy a postán elhányódott a küldemény. Ekkor egy úgynevezett küldeményazonosító RAG számot kérnek a megrendelőtől, mert minden csomagnak van egy saját azonosító száma, és annak segítségével már megkeresik az Ön csomagját a postán a számítógépbe beírva. A csomagokat nyomon követő RAG szám felmutatását, vagy közlését mindig a postán ésszerű lefolytatni, és nem a postásnak megmondani, hogy nézzen utána.

Eme csomagokat azonosító szám minden esetben két betűvel kezdődik és 14 számból álló számsor követi. A két betű, amellyel kezdődik, az az „RL” továbbá utána 14 db szám.

A küldeményét délután 4 óráig lebonyolított rendelésnél még azon a napon postázzuk, és így egy vagy két nap alatt már át is veheti. Amennyiben maximum két nap elteltével nem érkezett meg, abban az esetben mindenféleképpen írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével egy pár soros levelet a panaszával –  adataival,  és mi egyből válaszolunk, amellett elküldjük Önnek eme küldeményazonosító RAG számot. Eme RAG számmal be tud fáradni a postahivatalba, ahol már a számítógépbe beütve egyértelmően tudni fogják, melyik küldeményről van szó, továbbá kikeresik az Ön számára.

Diszkréció, csomag külseje- külleme

Vállalatunk elengedhetetlen elvárása a tapintat! A megrendelése egyáltalán nem fog kitudódni harmadik fél felé, azt harmadik félnek nem adjuk kézbe. A legtöbb egyénnek jelentős bonyodalmat, okoz, hogy hova is rendeljék a küldeményt, nehogy valaki is megláthassa. Még a szüleinél illetve egyéb közös háztartásban él valakivel és emiatt nem akar kellemetlen kérdéseket, ezért bukkan fel a kérdés, hogy hova kérjem a csomagot?

A felelet pofonegyszerű amellett persze a legdiszkrétebb. Egy nagyobb postára postahivatalban maradó levélként. Amiatt is olyan kiváló ez a lehetőség, mert így Önnek még a személyes adatait sem szükségeltetik nekünk átadnia, hanem mindössze a postának a címét vagy a számát (bármely nagyobb település vagy város főpostája az 1. számú posta), amit a postakeresőnkből fog tudni kiválasztani. Azért ez nem ennyire pofon egyszerű, jó egynéhány útmutatóból valamint dolog létezik a postahivatalban maradó csomagoknál. Feltéve, hogy postahivatalban maradó csomagot tervez kérni, nevezetesen, hogy a postán benn maradhasson a küldeménye és ne szállítsák haza, olyankor ezt feltétlenül olvassa át részletesen: szállítás postán maradó csomagként!

A csomag illetve a levél külleme

A postázott csomagok külleme továbbá formája hallatlanul egyszerű, semmi nem jelzi a tartalmat. A feladó egy magánszemély lesz a kényes kérdések megelőzése érdekében. A csomagot a gyakorlatban levélként adjuk fel, mert ekképp kevesebb pénzbe kerül a csomagnál. A küldemény (levél) egy levegő buborékos bélelésű boríték, melyet még kitapintani se lehetséges, és ekképp nem tud kárt szenvedni sem a boríték tartalma, nálunk például a tabletták.

A kisebb értékű vagy súlyú- illetve nagyságú igényléseket szóval egy kibélelt borítékban adjuk postára, aminek külleme az alábbi képen látható:

A jelentősebb értékű, illetve súlyosabb, nagyobb mérető megrendeléseket kartondobozban postázzuk.

Amikor felhívjuk Önt a megrendeléskor megadott számon

A rendelésben jelzett telefonszámon csak teljesítési, hazaszállítási gondok során hívjuk fel a legvégső esetben, feltéve, hogy e-mailjeinkre nem felel egyáltalán. A rendelés tudomásul vétele miatt semmilyen esetre sem zaklatjuk telefonon, hanem csak egy értesítő elektronikus levelet írunk Önnek.

Esetleg akkor telefonálnánk Önnek, ha sürgős kiszállítást szeretne másnapra. Ha talán a leírt igénylési adatokból hiányzik valami,   aszerint nem teljesíthető az igénylés. A hívásnál minden esetben a rendelést lefolytató személyt hívjuk a telefonhoz, vagyis meggyőződünk arról, hogy kivel beszélünk, továbbá amennyiben a neje illetve barátja venné fel a telefonját (mobilját), abban az esetben ne féljen mindössze egy eltévedt hívás voltunk rejtett számon, akit nem lehet visszahívni, valamint visszakeresni. Ebből Önnek nem származik kellemetlensége! Így a diszkréció teljes.

Jótállás

Gyógyszer,értékesítő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség összes jogosítványával rendelkezik, valamint minden patikaszerére pénz visszaadási vagy csere kezességet biztosít kedves megrendelőinek!

Netes gyógyszertárunkban soha nem eshet meg semmilyen körülmények között sem, hogy a törvénybe ütköző gyógyszerárusokhoz hasonlóan hamisított patikaszert adjunk el az Ön számára. Gyógyszerkereskedésünk jó híre, legális működési engedélye, netes gyógyszertári és gyógyszer értékesítési jogosítványa miatt sem engedhetné meg, hogy hamisított patikaszert forgalmazzon, mert akkor bevonják a kereskedés összes felhatalmazását. Megszüntetnék státuszát, bár mi a mi országunkon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 offline patikával vagyunk szerződésben. Továbbá még 18 államban léteznek, jól prosperáló netes gyógyszerkereskedéseink.

Most ismertetjük Önnel azt a három legnagyobb szövetséget és testületet, melyek a gyógyszertárak, azonfelül világhálón működő patikák üzemeltetését, szolgáltatásait, amellett a rendelt, illetve kiszolgáltatott gyógyszerkészítményeket bevizsgálják, azonfelül figyelemmel követik, nem megfelelő minőségi szint esetén beszüntetik a gyógyszerkereskedés működését, azonkívül bevonják a működéshez nélkülözhetetlen engedélyeit.

A KAPCSOLAT menüpontra kattintva előjönnek Önnek a számítógép képernyőjén vállalatunk azonfelül az online patikánk nevére kiállított legkomolyabb szintű nemzetközi gyógyszer ellenőrző szervezetek hiteles engedélyei. Az engedélyekről látható képekben találni fog a domain névre utaló sorozatos vízjeleket, melyet az okból volt szükséges rátennünk, hogy a nem legálisan működő, hamis gyógyszerkészítményeket kínáló webáruházak ne bírják lemásolni e hiteles jogosítványok igazolásait továbbá átírni a saját nevükre.

•             FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

•             CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

•             VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontra kattintva ellenőrizhetőek minden hivatalos adatunkkal együtt.

Eme formális iratok megnézésével már világosan láthatja, hogy cégünk egy engedéllyel működő internetes gyógyszertár, és nem a tucatnyi jogosulatlan hamis gyógyszerkereskedő weboldalak egyike, amelyekre a HENT (Hamisítás Elleni Nemzetközi Testület is rátereli a figyelmet.

Gyógyszerkereskedésünk emellett csere garanciát, végső esetben pénz visszafizetési biztosítékot is garantál valamennyi termékére, az alábbi garanciális elvárások mellett, amennyiben:

•             Ön 18 év feletti.

•             Ön nem használt kábítószert, tudatmódosító anyagot használat során vagy előtte.

•             Ön betartotta a tablettára vonatkozó használati utasítást 100%-ig.

•             Ön nem fogyasztott koffeint, taurint, és/vagy alkoholt tartalmazó ennivalót, innivalót, vagy egyéb más fogyasztási cikket a tabletta alkalmazása során, és előtt.

•             Ön nem érintett szív, máj, vese, tüdőbetegségben és nem használ erre orvosságokat.

•             Ön nem használ nitrátot tartalmazó, illetve egyéb további értágító, intenzív vérnyomás csökkentő, vagy vízhajtó gyógyszereket.

•             Ön nem pánikbeteg, nincs pszichológiai gondja, valamint nem szed antidepresszánsokat.

•             Önnek saját hibáján kívüli okokból nem hatott e gyógyszerkészítmény.

•             Ön beleegyezik abba, hogy IP címét, azonkívül adatait szerverünkön eltároljuk.

Ha megfelelt ezen felsorolás kívánalmainak, továbbá a készítmény önhibáján kívüli okokból nem használt Önnek, visszatérítjük a szer értékét, illetve kicseréljük egy attól különböző alapanyagú termékre először.

Pénz visszafizetési, illetve cserére vonatkozó garancia működése a gyakorlatban

Ha bekövetkezett, hogy Ön valamennyi utasítást betartotta és még úgy sem volt hatásos a portékánk, akkor dönthet, hogy az árát szándékozza kézhez kapni, vagy kicseréljük az orvosságát egy más különböző alapanyagú szerre. Általában felajánlunk Önnek egy más alapanyagú cserekészítményt, amit egészen díjtalan küldünk ki Önnek. Elsöprő részben a további hatóanyag már teljes siker szokott lenni, mert előfordul olyan eset hallatlanul ritkán, hogy egy hatóanyag valamilyen okból nem hatásos valakinek. Viszont ha próbára tesz egy további hatóanyagú gyógyszert, akkor megdöbben az eredménytől, és biztos másképpen áll cégünkhöz.

Amennyiben vissza akarja kapni az árát

Akkor nincs egyéb tennivalója, mint, hogy juttasson el nekünk a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy reklamáló üzenetet, és kapni fog egy Claims Identification Number-t, nevezetesen egy panaszbejelentő azonosítási számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, legyen szíves, adjon fel a cégünknek egy kérvényező levelet postai úton arra a névre továbbá címre, amelyről a csomagja érkezett. Ebben a levélben tanácsoljuk, írja oda az Ön kedves nevét, személyes adatait, amellett a felmerülő gondját az orvossággal kapcsolatban. Kérjük, írja oda ebben a kérvényben, hogy miféle kihatást, azonfelül mellékhatást vett észre az orvosság használatakor, és az összes, a hatásával összefüggő cselekményt. Például fogyasztott-e koffein-tartalmú italokat, vagy szeszt a szedése előtt vagy alatt, vagy szedett-e együttesen vele másik tablettákat, azonfelül hogy hány éves. Amennyiben postázta ezt a hagyományos írásos levelet a megrendelésnél kapott névre valamint postafiók címre, akkor arra kérjük, juttasson el nekünk újfent a KAPCSOLAT menüpontban egy üzenetet, melyre egy napon belül válaszolunk.

Amennyiben megérkezett vállalatunkhoz a levele és nyilvántartásba vettük /4-10 nap/, azután kivizsgáljuk ,hogy mi történhetett, valamint ha Ön a tájékoztató alapján alkalmazta a szert amellett valamennyi fontos előírásunkat követte, akkor jogosult a jótállásra, eszerint visszaadjuk Önnek a pénzét! Nagyon kérjük, ebben az esetben ne feledkezzen el a kézírásos levelében megadni az átutaláshoz fontos személyi adatokat. Csakis kézzel írt kérvényt hagyunk jóvá, minekutána ezt fénymásolnunk kell, azonfelül beküldeni a központba az adminisztrációhoz. Hogyha bármelyik adatot nem adja át, ami kell a pénz visszaadási garancia érvényesítéséhez, akkor az átutalást nem áll módunkban elvégezni. Először, kérjük, küldje vissza nekünk a rendelt portékát, mely hatástalan volt, és mi kivizsgáljuk, hogy gyógyszerkereskedésünktől van-e. A megrendeléskor minden esetben egy jól elrejtett jelzést teszünk a medicina dobozára, levelére, ekképp megismerjük, hogyha nem vállalatunktól van a visszaküldött szer. A pénz visszaadási jótállást egyedül abban az esetben áll módunkban érvényesíteni, feltéve, hogy a patikaszer leveléből /bliszter/ kizárólag konkrétan maximum 1 darab nincs meg, vagy gél esetében 1 zacskó. Hogyha egynél több tabletta/tasak nincs meg, akkor nem fogjuk tudni egyik féle jótállást se megadni Önnek még aktív panaszbejelentés esetén sem!

Ha Ön a garanciáját érvényesíttetni szeretné, abban az esetben legyen szíves, a Kapcsolat menüpontban küldjön hozzánk egy levelet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, vagyis az egyedi reklamációs azonosító számot, továbbá írja oda a bankszámlaszámot, azonfelül az utaláshoz szükséges összes adatot. Ha ezen adatokat délután 4-ig elküldi nekünk, akkor még aznap visszautaljuk a pénzét, amely 24 óra alatt jelentkezik a számláján. Erről egy képernyőmentést tárolunk el, ha netalántán azt gondolná, hogy mégsem átutaltunk az Ön számára. A rendelés elfogadásával ezeket a kritériumokat Ön jóváhagyja.

Amennyiben ki szeretné cserélni a készítményt

Hogyha az Ön számára valamiért nem volt hatásos a kiszállított gyógyszer, vagy nem reagált jól pont arra a hatóanyagra, viszont a pénzvisszafizetéssel nem jut előbbre, hanem szívesebben próbálkozna egy megpróbálna egy másik alapanyagú gyógyszert, akkor kérjük, legyen szíves, juttasson el számunkra egy panaszbejelentő üzenetet a Kapcsolat menüpontra kattintva. Ilyenkor kapni fog egy Claims Identification Number-t, magyarul egy egyedi panaszbejelentő azonosítási számot.

Ezt követően küldjön nekünk egy saját kézzel írt papír alapú levelet arra a névre és címre, ami a megrendelt termék megkapásakor feladóként meg volt jelölve! Eme kérvényben kérjük, írja le az Ön becses nevét, személyes adatait, hogy milyen lakcímre vagy postacímre küldjük pontosan a csere szert és azt is, hogy mire óhajtja, hogy kicseréljük a készítményt! Általában ez úgy történik, hogy felkínálunk az Ön számára a szakértelmünk alapján egy eltérő hatóanyagú készítményt, amely gyógyszerkereskedésünk szakértői szerint már bizonyosan eredményes lesz. Amennyiben a két szer költsége nem tökéletesen azonos, az átutalással, egyeztetés után megoldható.

Ezután Önnek nyugtázzuk a kérelmét, ami után nincs egyéb teendője, mint hogy visszaküldi postán ajánlott levélként, a kézzel írt papír alapú kérelmet (benne az adataival, telefonszámával, a kicserélendő készítmény nevével, a Claims Identification Number számával, magyarul az egyedi reklamációs azonosító számával egyetemben); valamint az igényelt küldeményén szereplő Feladó nevére valamint postafiók címre (ez ugyanis a cégünk) a kibontott, azonkívül megmaradt terméket visszaküldeni szíveskedjék.

Hogyha megjött vállalatunkhoz a visszaküldött termék, az Ön adatai, azonfelül a Claims Identification Number (reklamációs azonosító szám), olyankor azt feldolgozzuk továbbá egy-két nap elmúltával a kérelmében olvasható adatok alapján kiszállítjuk az Ön részére a csere terméket. A kézírásos offline (papír alapú) kérelem az okból lényegbevágó, mert vállalatunknak le kell másolnia a nekünk megírt kérelmét amellett el kell küldeni a központnak az irat feldolgozása okán.

A táblázat nem tartalmazza a diszkrét csomagolást, valamint a postázási költséget, amely változhat a megrendelt mennyiségtől, illetve a település távolságától. A postaköltség és csomagolás 1100 és 2500 Ft. között mozoghat.